Csillaghegyi Jézus Szíve Plébánia róm. kat. missziós honlapja  

Imaszándék rovat, imádkozzunk együtt egymásért és a világért

Imaszándékokat ezen az űrlapon keresztül lehet kérni. A beküldött imaszándékok heti összesítésben kerülnek ki a weblodalunk Imaszándékok rovatába, hogy az egész egyházközségben együtt imádkozhassunk azokért. A vasárnapi miseszándék is kiegészül ezekkel.

Hálát adunk Istennek mindnyájatokért mindenkor, amikor megemlékezünk rólatok imádságainkban / 1Tessz 2 /
Mindig, minden imádságomban örömmel könyörgök mindnyájatokért / Fil 1.4 /
Nem szűnök meg hálát adni értetek, megemlékezve rólatok imádságaimban / Ef 1.16 /.


2024. 29. heti imaszándékok

 • Kérjük ISTEN végtelen Irgalmát és Mária közbenjárását a következőkért:katolikus politikusokért, a családomért, a papokért, főleg a Verbitákért, EUCHARISZTIAtiszteletért, Tisztaságért, az amerikai választások sikeréért,az abortuszpártiak és a "katolikus" abortuszpártiak megtéréséért, békéért, Magyarország, Budapest, Mende védelméért, autóbalesettől való védelemért és biztonságos, szabályos vezetésért,a magyar, amerikai, orosz, ukrán, EU-s, NATO-s, közel-keleti politikusokért, azért, hogy minél több taggal bővüljön a Missziós Miseszövetség és a Lelki Adoptálás mozgalma. ISTENNEK hála az Életért!
 • Az alkoholbeteg Jánosért, hogy felismerje, segítségre van szüksége, és családjáért.
 • Kedves Testvérek! Imát szeretnék kérni Júlia megtéréséért! Köszönöm! Imával Balázs
 • Imádkozzunk egy beteg édesanyáért Jézusom gyogyitsd meg
 • Péter atya gyógyulásáért.
 • Édesanya sikeres műtétéért

Minek a beismerése szükséges az imához?

Az emberi szív mélyén sok tisztátalan, Istennek nem tetsző gondolat, vágy, igény húzódik meg. Ezeket be kell ismerni, ha imádkozni akarunk. Ha feltétel nélkül elismerjük ezeket, akkor születik meg a vágy, hogy Isten, és nem a magunk jóságára hagyatozva imádkozzunk. Hiszen ő az, aki megtisztít, megszentel minket, hogy vele közösségben átéljük: mindig van bennünk kellő irányultság az életszentségre. Méltatlanságunk tudatában is hozzá fordulhatunk! / Paul Kaspar /.

2024. 27-28. heti imaszándékok

 • Kérjük ISTEN végtelen Irgalmát és Mária közbenjárását a következőkért:katolikus politikusokért, a családomért, a papokért, főleg a Verbitákért, EUCHARISZTIAtiszteletért, Tisztaságért, a francia és az amerikai választások sikeréért,az abortuszpártiak és a "katolikus" abortuszpártiak megtéréséért, békéért, Magyarország, Budapest, Mende védelméért, a magyar, amerikai, orosz, ukrán, EU-s, NATO-s, közel-keleti politikusokért, azért, hogy minél több taggal bővüljön a Missziós Miseszövetség és a Lelki Adoptálás mozgalma. ISTENNEK hála az Életért!
 • Péter atya gyógyulásáért.
 • Csabáért. Köszönöm!
 • Szeretnék imát egy megfelelő új munkahelyért ahol kölcsönös a megbecsülés, és tisztesseges a bér
 • A családok bégességéért és egységéért

Az lenne a meglepő, ha az ima mindig jól és könnyedén menne?

Sok hívő alkalmatlannak tartja magát az imára, mert vannak helyzetek, időpontok, amikor egyszerűen képtelenek imádkozni. Valójában az lenne a meglepő, ha mindig gördülékenyen és szárnyaló módon tudnánk imádkozni. Ugyanis, az emberi hullámzó képesség-megvalósítás az élet minden területén megmutatkozik: például, van, amikor gyorsan felül tudunk emelkedni a sérelmeken, van, amikor nem. Van, amikor gyorsan összeszedjük magunkat egy bánat után, máskor pedig ez nehezebben megy. Szent Pál találóan és vigasztalóan fogalmaz / Róm 5.6 /: Krisztus már akkor, amikor még gyengék és istentelenek voltunk, föláldozta értünk önmagát / Rudolf Schnackenburg. /

Lehet újra tanulni az imádkozást?

Igen, vannak helyzetek, amikor mintegy elfelejtettük, miként kell imádkozni: ha például, valaki sokáig kihagyta az imádkozást, vagy egy új életszakaszba lépett amikor érzi, hogy változtatnia kell, de még nem tudja, hogy miként kellene ezt megtennie. Szent Pál a Rőmai levélben utal az ilyen szituációra: még azt sem tudjuk, miként kell imádkozni, de a Szentlélek a segítségünkre siet / 8.32 /. Azonban már maga a tehetetlenségünk elismerése jó kezdet lehet az ima újrakezdéséhez, ha türelmesek vagyun magunkhoz, s reméljük, hogy az Isten segítségével megtaláljuk a számunkra lehetséges utat az imához. / Klaus Hemmerle /.

2024. 26. heti imaszándékok

 • Egy fiatal pár párkapcsolatának megjavulásáért, hogy egymás méltó társaivá váljanak!
 • Kérjük ISTEN végtelen Irgalmát és Mária közbenjárását a következőkért:katolikus politikusokért, a családomért, a papokért, főleg a Verbitákért, EUCHARISZTIAtiszteletért, Tisztaságért, a francia választások sikeréért,az abortuszpártiak és a "katolikus" abortuszpártiak megtéréséért, békéért, Magyarország, Budapest, Mende védelméért, a magyar, amerikai, orosz, ukrán, EU-s, NATO-s, közel-keleti politikusokért, azért, hogy minél több taggal bővüljön a Missziós Miseszövetség és a Lelki Adoptálás mozgalma. ISTENNEK hála az Életért!
 • Imát szeretnék kérni Éváért, akinek kétoldali szájzára van és nagy fájdalmai. Továbbá szintén imát kérnék Ágiért, akinek júliusban mellműtétje lesz. Köszönöm a közbenjárás!
 • Az istenkeresőkért, hogy türelmesek maradjanak.
 • Hálából gyógyulásért.
 • Péter atya egészségéért
 • Hogy minél többen bűnbánatot tartsanak, és engedjék, hogy Jézus meggyógyítsa őket. /Mt 13, 15/
 • Édesanya közelgő műtétjének sikeréért
 • A nyaralókért és utazókért, hogy a Szentlélek jelenlétét pihenésük közben se "felejtsék el"

Miserend és gyóntatás


Misék: H,Sze 8:00 K,Cs,P,Szo 18:00 V 9:00, 11:00

Gyóntatás: P 17:00- 18:00 Szo 17:45-18:00 V 8:30-9:00

Frissítések rendje


Hetente: Imaszándékok

Hivatali órák


Plébánia Hivatal: H 08.30-11:30; K,Cs 16:00-17:00
Urnatemető: Látogatható szentmisék alatt, irodai (hivatali) időben, valamint egyeztetéssel bármikor

Elérhetőség


Cím: 1039 Budapest Lehel u.14.
Tel.: (1) 368-3144
E-mail: info@isten-ember-vilag.hu